Kérdése van? Hívjon minket! +36306881085

Szicsek Pálinkafőzde

A Szicsek Főzde története

A történet 1982-ben kezdődött, amikor Tiszaföldváron tucatnyi jelentkező közül id. Szicsek János kapta az üzemvezetői megbízást a helyi termelő-szövetkezetben, s vezethette a megye „nagyszeszfőzdéjét”. A településen ekkor még 9 üzem működött. 1988. június 18-án önálló vállalkozásba kezdett el pálinkát főzni.

Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát kismértékben fogyasztva a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják.

Nemzeti italunk az egészséges étkezés kiegészítője, ünnepi összejövetelek, családi és társadalmi események elmaradhatatlan kelléke.

A Szicsek Pálinkafőzde pálinkái hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit.

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása.

A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János.

Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra.